Zero-Point-Five Cabernet Sauvignon 0,5%

€10,99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

De alcoholvrije cabernet sauvignon van Leitz is -heel bescheiden- de mooiste rode alcoholvrije wijn op dit moment! De druiven voor deze wijn groeien niet in Duitsland (daar is het net te fris voor cabernet sauvignon), maar in zuid europa. De wijn die aangekocht wordt, wordt in Duitsland vrijwel volledig gedealcoholiseerd; er blijft een restant van 0,5% alcohol in de wijn achter. Heel strikt gezien is de rode Leitz dus de enige 'alcoholvrije' wijn van Leitz met een fractie alcohol. Wettelijk is vastgelegd dat het maximale percentage voor de term alcoholvrij 0,5% is. Officieel valt ie dus wel in de categorie alcoholvrij.

De wijn heeft een opmerkelijk goede structuur en heerlijk zwarte bessenfruit in de smaak. Naast deze rijkdom heeft de wijn smakelijke zuren en zachte tannines. De afdronk is prettig en behoorlijk lang. Drink hem bij de barbecue, stevige vleesgerechten en zelfs bij donkere chocolade.

De alcohol wordt onttrokken door middel van vacuüm-kolomdistillatie. Gedurende dat proces wordt de alcohol op een temperatuur van 29 graden onttrokken. Door deze geringe verhitting gaat er vrijwel geen smaak verloren.

De alcoholvrije wijnen van Leitz zijn eenvoudigweg de beste "o.o-wijnen" die je op dit moment kan vinden.

Per 100ml:
Inhoud: 75cl
Druivenras(sen): Cabernet Sauvignon
Alcoholpercentage: 0,5%
Calorieën: 20 kcal
Koolhydraten: 3.9 gram
Waarvan suiker: 3.9 gram per 100ml
Allergenen: Sulfiet
Vet: < 0.5 gram
Proteïne: < 0.5 gram
Zout: < 0.01 gram
EAN: 4260196280143
Beoordeling: 7,5 De Grote Hamersma
0 sterren op basis van 0 beoordelingen