Noedels met kip en paksoi
Ingrediënten voor 2 personen:
2 Kippendijen
3-4 Noedelnestjes
2 Kleine paksoi’s
3 Wortelen
½ Little gem (eventueel)
1 Appel
½ tl Kerriepoeder
4 el Zoete ketjap
½ Glas alcoholvrije witte wijn
3 el Olijfolie
2 mp Peper
2 mp Zout
Bereidingswijze:
Schil de wortelen en snijd in blokjes. Snijd de paksoi en little gem in reepjes en was alle groente. Schil de appel en snijd in blokjes.
Snijd de kippendijen in stukjes en bestrooi met peper en zout.
Bak de kipstukjes in 2 eetlepels olijfolie rondom bruin en blus af met een half glas alcoholvrije witte wijn. Voeg de appelblokjes toe en bak een paar minuten mee. Voeg de ketjap toe en laat enigszins inkoken tot de ketjap stroperig wordt.
Bak de groente met de kerriepoeder in een eetlepel olijfolie gaar.
Doe de noedelnestjes in kokend water gedurende 2 minuten of de tijd die op de verpakking staat. giet af en verdeel de noedels in 2 kommen.
Verdeel de groente en kipstukjes over de kommen.
Wijnsuggestie:
Serveer hierbij een alcoholvrije Riesling bijvoorbeeld een EINS-ZWEI-ZERO Riesling van Leitz.
Dit recept is geschreven door Daniëlle Zuiderwijk-Boels