Rabarbertaartje

Ingrediënten voor 4 taartjes:
1 Rol bladerdeeg (± 300 g)
250 g Rabarber (ongeveer 1 grote rode stengels)
50 g Poedersuiker
½ Bloedsinaasappel
½ Sinaasappel
½ Perzik met licht vruchtvlees
½ Citroengrasstengel
2 Ananasmuntblaadjes
1 Eigeel

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C.

Pers de sinaasappelen en doen het sap in een grote pan.

Was de rabarber, verwijder de uiteinden en snijd in smalle stukjes. Doe de stukjes in de pan.

Verwijder het vel van de perzik en de pit. Snijd de perzik in stukjes en voeg bij de rabarber.

Verwijder het buitenste blad van de citroengrasstengel en spoel goed af. Snijd de stengel in drie stukken en voeg toe aan de rabarber. Strooi de poedersuiker erover en schep goed om.

Laat 10 minuten op een zacht vuurtje koken. Verwijder het citroengras. Doe het mengsel in een zeef en laat een beetje uitlekken. Bewaar het vocht voor later.

Splits een ei en zet het eiwit in de koelkast.

Rol een plak bladerdeeg uit en snijd in vieren. Schep 3-4 eetlepels rabarber in het midden van ieder plakje en pak kruislings de punten bij elkaar tot een zakje ontstaat. Doe dat nog een keer met de tussenliggende zijden zodat de rabarber in het zakje blijft. Duw de hals van het zakje vast.

Meng het overige rabarbermengsel met het bewaarde vocht en zet in de koelkast.

Breng het eigeel met een kwastje aan nadat het taartje 8 minuten heeft gebakken. Laat nog 4 tot 7 minuten bakken tot de korst goudbruin is.

Was de ananasmunt, dep droog met keukenpapier en knip de zijden in met een schaar. Leg ieder taartje op een apart bordje en garneer met het ananasmuntblaadje. Schep voor serveren nog 2 eetlepels rabarbermengsel (uit de koelkast) over ieder taartje.

Wijnsuggestie:
Serveer hierbij een mousserende alcoholvrije wijn bijvoorbeeld een EINS-ZWEI-ZERO Sparkling Rosé van Leitz.

Dit recept is geschreven door Daniëlle Zuiderwijk-Boels