Geroosterde Witlof met Peer en Lazuli
Ingrediënten voor 2 personen:
2 Witlofstronkjes
1 Peer
2 el Lazuli of andere blauwaderkaas
1 el Balsamicocrème
½ el Poedersuiker
4 Pecannoten
2 Tijmtopjes
1 el Bakboter
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
Snijd de witlofstronkjes in vieren en verwijder het hart. Was de witlof en dep droog met keukenpapier.
Schil de peer en snijd in achten.
Verwarm de bakboter in een pan en bak de witlof 2 minuten. Voeg de peer en de poedersuiker toe en laat nog ongeveer 6 minuten bakken.
Verdeel de witlofstronkjes over 2 kleine ovenschaaltjes, schenk de helft van het kookvocht in ieder schaaltje en kruimel de blauwaderkaas er over.
Halveer de pecannoten en leg 4 helften in ieder schaaltje met een (gewassen) tijmtopje
Zet de schaaltjes gedurende 30 minuten in de oven.
Schenk vlak voor serveren de balsamicocrème over het gerecht.
Wijnsuggestie:
Schenk hierbij een mousserende alcoholvrije wijn bijvoorbeeld EINS-ZWEI-ZERO Sparkling Riesling van Leitz.
Dit recept is geschreven door Daniëlle Zuiderwijk-Boels